My blog

Klikpromotie.nl
Google Ads
Facebook

Remarketing Lists for Search Ads

Remarketing Lists for Search Ads


Heb je ooit een website bezocht, een product bekeken, de site verlaten, maar vervolgens een advertentie gezien voor precies hetzelfde product dat je zocht op Google? De reden dat we deze advertenties zien, is omdat we op remarketinglijsten staan: we hebben interesse getoond in een product en een bedrijf wil ons eraan herinneren dat het nog steeds beschikbaar is voor aankoop als we geïnteresseerd zijn.

Als bedrijf helpt het gebruik van remarketinglijsten u om contact te leggen met vooraf gekwalificeerde prospects in een poging een conversie te genereren. In dit bericht leggen we uit hoe u als bedrijf remarketinglijsten voor zoekadvertenties kunt gebruiken om geïnteresseerde sitebezoekers aan te trekken voor conversie, en praktische tips voor het gebruik van deze lijsten.

Wat is RLSA?


Remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA) is een functie waarmee u uw campagne met zoekadvertenties kunt aanpassen aan mensen die uw site eerder hebben bezocht, en uw biedingen en advertenties kunt afstemmen op deze bezoekers wanneer ze zoeken op Google en sites van zoekpartners.

U kunt remarketingdoelgroepen maken met behulp van de Analytics-tag, die geavanceerde mogelijkheden biedt voor het maken van lijsten. U kunt deze doelgroepen in Google Ads-displayremarketingcampagnes in het Google Display Netwerk of in uw Google Ads-campagnes met zoekadvertenties gebruiken om de campagne aan te passen voor mensen die uw site eerder hebben bezocht. Daarnaast voorziet Analytics u van uitgebreide analysegegevens over gebruikers zodat u uw strategie voor  remarketinglijsten kunt bepalen.

 

Voordelen van RLSA 


Behaal maximaal rendement op minimale advertentie-uitgaven

AdWords kan duur zijn voor zeer kleine bedrijven, en als u echt kleine budgetten heeft, kunt u misschien niet het gewenste rendement halen uit uw PPC-verkeer zonder een zeer tijdrovende strategische optimalisatie.

Door RLSA’s te gebruiken, kunt u ervoor kiezen om uw zoekadvertenties alleen weer te geven aan gebruikers die uw site al hebben bezocht. Dit betekent dat uw kleine budget veel langer meegaat dan bij standaard zoekadvertenties, omdat de gebruikers die uw advertenties zien, mogelijk een meer gekwalificeerde doelgroep zijn, omdat ze zich er al van bewust moeten zijn dat uw merk uw site al heeft bezocht.

Bied op algemene zoekwoorden, maar alleen voor de meest gekwalificeerde gebruikers
Ik probeer zo weinig mogelijk te bieden op vage of generieke zoekwoorden in campagnes in het zoeknetwerk, omdat deze vaak duur zijn en zeer lage conversieniveaus genereren.

Met RLSA’s kunt u het risico verkleinen dat u op meer algemene zoekwoorden biedt, omdat uw doelgroep beter gekwalificeerd is.

Upsell aan bestaande klanten

Er zijn vaak momenten waarop u misschien niet wilt adverteren voor bepaalde producten of services op uw site. Bijvoorbeeld als het producten met een bijzonder lage winstmarge zijn, van nature slechte converters of een hoog rendement hebben.

Als u RLSA’s gebruikt, kunt u advertenties op deze voorwaarden mogelijk rechtvaardigen, omdat u weet dat de doelgroep die de advertenties te zien krijgt, beter gekwalificeerd zijn.

Hoe werken remarketinglijsten?

Als je gebruik wilt maken van RLSA dan dien dien je een remarketinglijst oftewel een doelgroeplijst aan te maken. Hiervoor dien je een codefragment, in andere woorden; een algemene sitetag (voorheen de remarketingtag), aan de broncode van je website toevoegen, onmiddellijk vóór de bodytag (eventueel ook via Google Tag Manager te implementeren).

 

Deze code kan gevonden worden in het Google Ads account onder ‘gedeelde bibliotheek’ en dan onder ‘Doelgroepbeheer’. Op deze wijze worden de cookies van websitebezoekers aan de browser en jouw remarketinglijst toegevoegd. Deze remarketinglijst kun je dan weer koppelen aan je campagnes en daarmee je advertenties enkel aan bezoekers uit die lijst tonen. Houd er rekening mee dat een remarketinglijst voor RLSA minimaal 1.000 cookies moet bevatten voor de advertenties aan die doelgroep vertoond worden.

Google Ads-remarketingopties


Standaard remarketing: met deze Google Ads-functie kunt u advertenties weergeven aan uw eerdere bezoekers terwijl ze door websites en apps in het Display Netwerk bladeren.

Dynamische remarketing – Een functie van Google Ads waarmee u advertenties kunt weergeven aan eerdere bezoekers van alle producten of services die ze op uw site hebben bekeken


Remarketing voor mobiele apps: als iemand uw mobiele app of mobiele website heeft gebruikt, kunt u met Google Ads advertenties aan hen laten zien wanneer ze andere mobiele apps gebruiken of zich op andere mobiele websites bevinden.


Remarketinglijsten voor zoekadvertenties – Deze Google Ads-functie wordt ook wel RLSA genoemd. Hiermee kunt u eerdere bezoekers in het zoeknetwerk targeten. U kunt zoekadvertenties targeten en aanpassen voor deze eerdere bezoekers terwijl ze zoeken op Google en sites van zoekpartners van Google.


Videoremarketing – Met Google Ads kunt u advertenties weergeven aan mensen die interactie hebben gehad met uw YouTube-kanaal of andere video’s. Je kunt ze advertenties laten zien op YouTube of via video’s en websites in het Display Netwerk.


Remarketing voor e-maillijsten – Ook bekend als Klantenmatch, als u een lijst met e-mails van uw klanten heeft, kunt u deze uploaden naar Google Ads. Met deze functie kunt u advertenties aan hen weergeven als ze zijn ingelogd bij Google Zoeken, Gmail of YouTube.

Tip: sluit gebruikers uit die volgens de statistieken geen waarde bieden


1. Uw bedrijf heeft eenmalige kopers.

Als u bijvoorbeeld een abonnementen verkoopt, is het logisch om bestaande klanten uit te sluiten van uw zoekcampagnes.

2. Bezoekers die hebben aangegeven geen interesse te hebben.

Per bedrijf kunnen de indicaties anders zijn. Als u echter wat geld wilt besparen op uw advertenties, moet u proberen de bezoekers te identificeren die geen waarde bieden, zodat u er niet meerdere keren voor betaalt.

Meer remarketing opties